Showcase

Daviscup Final 2015 Gent

Davis Cup Finale BEL-GBR in Flanders Expo te Gent

Tennis Vlaanderen en de Internationale Tennis Federatie (ITF) kunnen bevestigen dat de Davis Cup Finale tegen Groot-Brittannië zal doorgaan in Flanders Expo te Gent (27-29 november).

Dirk De Maeseneer, Voorzitter Tennis Vlaanderen: "De wedstrijden zullen plaats vinden in de grootste hal van Flanders Expo (hal 1). Daarnaast staan eveneens de 7 aanpalende hallen ter beschikking voor een Tennis Village voor de supporters, VIP Hospitality, perscentrum, officials, team lounges, organisatie en dergelijke meer. Er zal een tribune worden opgebouwd met een capaciteit van 13.000 zitjes. Er zal gespeeld worden op gravel."

Dirk Van Roy, CEO van Artexis Easyfairs Benelux, specialist in de organisatie van events en in het beheer van evenementenhallen waaronder Flanders Expo, getuigt: "Wij zijn natuurlijk zeer verheugd dat gekozen werd voor Flanders Expo als host voor dit historische en prestigieuze event. De centrale ligging, de infrastructuur en onze know how zijn pluspunten. Wij zien er dan ook naar uit om onze jarenlange expertise in het organiseren van grote evenementen aan te wenden om van de Davis Cup Finale een waar succes te maken".

Gent werd als 3e grootste stad van België door ITF goedgekeurd als gaststad voor deze finale en zal het event ten volle ondersteunen. Gent heeft reeds een pak ervaring als gaststad van grote nationale en internationale events, zoals het Lichtfestival, Het Festival van Vlaanderen, de start van de Ronde van Vlaanderen, de aankomst van de Ronde van Frankrijk in 2007 en het WK turnen in 2001 en 2013.

Daniël Termont, burgemeester van Gent, is alvast zeer enthousiast: "Dat zo'n unieke en historische gebeurtenis in onze stad plaats vindt, is natuurlijk fantastisch nieuws voor Gent en de Gentenaars! Na de titel van de Buffalo's en de wedstrijden in de Champions League, nu dit… We gaan uiteraard ons beste beentje voor zetten om er een onvergetelijk evenement van te maken. Dit wordt weer formidabele stadspromotie!"

Schepen van sport Resul Tapmaz vult aan: "Een Belgische Davis Cup finale in Gent is zonder meer historisch. Kunnen we in een kolkend Flanders Expo écht geschiedenis schrijven tegen het sterke team van Groot-Brittannië? Stad Gent verleent alvast alle steun aan de organisatie. Net als de Belgische ploeg zullen we er staan!"


Alle info: www.tennisvlaanderen.be/daviscup

Client

Artexis / Tennis Vlaanderen

Date

29 November 2015

Location

Flanders Expo Gent

Tasks TCF

Overall production by Bart Devos & Sabine Schiers
Set design by Joris Bosschaert (Artexis)
Technical Design & Production by David Smeets & Jim Mattheus
Operating Lights Kristof Blancquaert
VIP area design by Total E
Equipment Main area by Phlippo Showlights
Equipment VIP era by Total E.