Showcase

Gunter Neefs in Concert 2015

Genieten in zijn puurste vorm.  Zo kunnen we het Back To Swing-concert dat Gunther Neefs gisterenavond gaf het best omschrijven.  Neefs slaagde er in zijn eentje – en met de hulp van de VRT Big Band – in om The Rat Pack weer tot leven te brengen tijdens een meer dan twee uur durend concert.  Nummers van grootheden als Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Dean Martin passeerden de revue! The audience loved it!

Hij wordt binnenkort 50 jaar én dit jaar staat hij 25 jaar als artiest op de planken.  Die bijzondere verjaardag werd aan het begin van het Back To Swing-concert geïllustreerd aan de hand van een leuke videomontage waarin Gunther Neefs doorheen de jaren te zien was. Sinds zijn eerste televisie-optreden in Walters Verjaardagsshow bij VTM is er heel wat veranderd.  Zijn stem echter, is onmiskenbaar dezelfde gebleven: herkenbaar, warm, doorleefd…

Heel wat mensen weten niet dat Gunther lang voor zijn optreden in Walters Verjaardagsshow al bezig was met muziek.  In 1985 begon hij zijn muzikale carrière als percussionist bij een big band, waar hij al heel snel zelf achter de microfoon stond.  Na een carrière van 25 is de cirkel opnieuw rond voor Gunther.

Als een vis in het water

Zingen met een big band: wij kregen de indruk dat Gunther Neefs nooit wat anders heeft gedaan.  Hij staat op het podium met een vanzelfsprekend gemak, weet het publiek als geen ander te boeien met zijn warme stem en zingt elke noot maniakaal juist.  Kortom: hij voelt zich als een vis in het water.  Niet evident wanneer je de nummers bekijkt die op de setlist staan: ‘My way’, ‘Bad bad Leroy Brown’, ‘Unforgettable’,…  Stuk voor stuk klassiekers die door Gunther Neefs alle eer worden aangedaan.

Client

Revolution Event Support

Date

5 September 2015

Location

Casino Kursaal Oostende

Tasks TCF

Production and Audio by Bart Faut
Regie by Marc Boon
Video & Light operating by TCF David Smeets
Equipment supplied by Revolution Event Support