Showcase

Jazz Middelheim 2015

We sloten Jazz Middelheim af met 16.000 bezoekers. Het waren vier mooie en intense jazzdagen in het park, vol positieve muzikale vibes. Het publiek genoot zichtbaar van de energie en de magie op het podium. Laat ons nog even terugblikken…


Grootheden schitteren

De eerste dag van Jazz Middelheim was geslaagd in alle opzichten, met ruimte voor avontuur en ontdekkingen, en een grote rol voor muzikanten van eigen bodem. Hoogtepunt was zonder meer het concert van het Brussels Jazz Orchestraaangevuurd door bandleider-componist Darcy James Argue.

Ook de tweede dag gaf de energie waarop we hoopten. In de sfeer van John Coltrane toverden Archie Shepp en zijn Attica Blues Big Band de problematiek en de tragiek van de rassenscheiding muzikaal en artistiek volledig om naar een positieve vibe en warm gevoel. Het was een plezier om Shepp nog eens echt te zien schitteren. Met hun geheel eigen versie van Coltranes standaardwerk A Love Supreme, vochtten de saxofonisten Joe Lovano & Chris Potter vervolgens een muzikale ‘tenor battle’ uit. En Cécile McLorin Salvant bewees dit festival op 3 concerten dat zij de volgende Ella Fitzgerald wordt.


Date

13 August 2015

Location

Middelheim

Tasks TCF

Production by Kick APS (Ives Mergaerts)
Set & Lightdesign by Kristof Van Mensel TCF
Light operating by Kristof Van Mensel TCF
Equipment supplied by L&L stage Service.